miercuri, 2 decembrie 2009

sondajele de opinie

Urasc felul in care toate sondajele de opinie sunt astfel concepute incat rezultatul lor poate fi controlat.
M-am trezit azi dimineata ca toata lumea la ora 8, am luat micul dejun, am citit ziarul, dupa care m-am imbracat la costum, m-am uracat in x5 si m-am pornit spre birou.
Cei care ma cunosc deja stiu ca lucrurile nu au decurs astfel. De fapt m-am trezit pe la doispe, mi-am facut un ceai si un sandwich si m-am pus in fata compului. Adevarul e ca nu am mai intrat pe net de ceva vreme si incerc sa recuperez :)
Si cum pierdeam eu vremea pe net incercand sa-mi gasesc un loc de munca (de cateva zile tot caut si nimic, vremuri de criza ce sa-i faci), aud un "Alooooo" lung si enervant. Ma scobor la usa sa vad care-i treaba si o duduie cica vrea sa-mi puna niste intrebari, ca face nush ce ancheta pentru o firma de marketing din Bucuresti.
OK am zis. Si incepe duduia sa-mi puna la intrebari despre Guvern si despre gradul meu de satisfactie legat de stuatia actuala a Romaniei de nu se mai terminau. Si am raspuns franc la toate, chiar daca raspunsurile mele erau in majoritate de nemultumire.


Anyway, deviez.


Revenind, intrebarile erau atat de indrumatoare incat nu aveai alta optiune decat sa proiectezi o imagine sumbra asupra Romaniei. Intr-adevar sunt multe care nu sunt la locul lor in tara asta dar personal nu am o parere chiar atat de proasta.
Am ajuns la concluzia ca orice sondaj poate fi modelat in asa fel incat rezultatul sa fie cel dorit de contractor. Asa ca domnilor politicieni, nu mai aruncati banii pe tot soiul de sondaje de opinie, dati-i-mii mie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu